Trainingsaanbod 


Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand? Want elke seconde telt! Bij een goede reanimatie is de kans op overleven van het slachtoffer aanmerkelijk hoger en is de overlevingskans bij een circulatiestilstand het grootst wanneer iemand binnen 6 minuten start met reanimeren en eventueel een AED aansluit. 

De reanimatiecursussen bij Frank Oosthoek Trainingen zijn gericht op het aanleren van de vaardigheden die noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de reanimatie te verbeteren. U moet niet alleen weten wat u moet doen, maar ook tot actie over durven te gaan.

 

Neem gerust een kijkje bij onze trainingsaanbod en mochten er vragen zijn dan kunt u middels onderstaande link contact met ons nemen.


Welke trainingen kunt u bij ons volgen:


Reanimatietrainingen volwassenen 

Tijdens deze NNR cursus leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.

In deze cursus leert u het slachtoffer te beademen en het geven van borstcompressie (hartmassages) al dan niet met het gebruik van een AED. De AED, ook wel de Automatische Externe Defibrillator , geeft het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok.  Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang dus met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.


Reanimatietrainingen kinderen 

Tijdens deze NNR cursus leert u dat een kind tijdens een reanimatie nog beter geholpen kan worden wanneer u deze iets anders benadert dan bij de reanimatie van een volwassene of een baby. Vaak is de achterliggende oorzaak van een circulatiestoornis bij kinderen net even anders dan bij een volwassene waardoor we een iets andere opstart zullen aanleren. 

Ook in deze cursus leert u het slachtoffer te beademen en het geven van borstcompressie (hartmassages) al dan niet met het gebruik van een AED. De AED, ook wel de Automatische Externe Defibrillator , geeft het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok.  Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang dus met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.


Reanimatietrainingen baby's 

Tijdens deze NNR cursus leert u dat de reanimatie van baby’s op een aantal punten verschilt van een reanimatie van kinderen of volwassenen. De oorzaak van een circulatiestilstand ligt bij baby’s, evenals bij kinderen, doorgaans meestal bij de ademhaling. Net als kinderen zijn baby’s kleiner en zodoende zullen beademingen en borstcompressies op een andere manier gegeven worden.

Ook in deze cursus leert u het slachtoffer te beademen en het geven van borstcompressie (hartmassages) al dan niet met het gebruik van een AED. De AED, ook wel de Automatische Externe Defibrillator , geeft het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok.  Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang dus met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.


Stop de bloeding

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij.

De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt. Geef u nu op voor de cursus ‘Stop de bloeding - red een leven’ zodat u bent voorbereid!

 

Na het positief afsluiten van deze cursus, kunt u volgens de richtlijn 'Stop de bloeding - red een leven' een ernstige bloeding stelpen.  U ontvangt een bewijs van deelname.


Trainingen op maat

Bent u op zoek naar net even iets anders dan een standaard training passend bij uw vraagstelling en bedrijf?

 

Als ervaringsdeskundige uit de spoedzorg wil ik graag verfrissend en vernieuwend zijn. Geen stoffige uren theorie maar hands on met een competitief element om u op een leuke en uitdagende manier voor te bereiden voor dat moment dat u werkelijk het verschil kan maken.

 

Spreekt dit u aan dan ga ik graag met u in gesprek om te kijken waar de behoefte ligt en wat ik voor u daarin kan betekenen.